Frontpage Slideshow (version 2.0.0) - Copyright © 2006-2008 by JoomlaWorks
Pat cu Jad

 

 Alege alta categorie de produse
 
 
 Saltea cu jad Vibromasajor
  
  
  

Pat de masaj cu pietre de jad - eliminarea durerilor de spate şi nu numai...

 

         Patul de masaj cu pietre de jad este un aparat special pentru masajul terapeutic al coloanei vertebrale (chiropractica). Şedinţele de masaj nu necesită un maseur, procesul are loc în mod automat printr-un sistem ingenios, ce duce la alinierea vertebrelor la forma lor fiziologică. Patul termic combină mai multe metode şi tehnici de masaj, printre care presopunctura, acupunctura, masajul spinal şi al membrelor inferioare.

        Galina Moraru, doctor habilitat, şeful catedrei de reabilitare medicală, medicină fizică şi terapie manuală din cadrul Universităţii de Stat de Medicină şi Farmacie “N. Testemiţanu”, ne-a spus că circa 80 la sută din patologiile corpului omenesc pornesc de la procesele patologice ce au loc la nivelul coloanei vertebrale. „Principalii factori predispozanţi ce acţionează nociv asupra coloanei vertebrale sunt: modul de viaţă neechilibrat, problemele ecologice, profesia, stresul. În medicină se caută diverse metode de tratament ce trebuie să corespundă anumitor cerinţe: să fie cât mai ecologice, mai puţin agresive, dar care să rezolve majoritatea problemelor legate de coloana vertebrală. Nu există afecţiuni la nivelul organelor corpului care să nu aibă tangenţă cu coloana vertebrală. Astfel, în cadrul specialităţii de reabilitare medicală s-a dezvoltat ideea „bioingineriei coloanei vertebrale”- modularea spatelui prin rulmenţii ce sunt înglobaţi în acest pat electric. Prin mişcarea mecanică a rulmenţilor se eliberează substanţe biologic active care îmbunătăţesc alimentarea cu sânge a coloanei vertebrale şi micşorează senzaţiile de durere”, a menţionat dr. Galina Moraru.

 

Când indicăm masajul chiropractic?

 

    Acest tip de masaj oferă o stare de bine, de relaxare, iar pietrele de jad încălzite au ca scop amplificarea calităţii masajului şi a confortului persoanei utilizatoare. Aceasta relaxează muşchii şi tendoanele din jurul coloanei, eliberând presiunea din coloană. De asemenea, masajul detensionează presiunea dintre vertebre şi discul intervertebral, care duce la dispariţia durerilor provocate de iritarea rădăcinilor nervilor, ce pleacă din măduva spinării. Concomitent se stimulează 12 puncte reflexogene specifice din jurul coloanei vertebrale, considerate vitale în activitatea organelor interne, printr-un masaj termic şi presopunctură cu 21 bile din piatră de jad, care stimulează circulaţia sângelui şi sistemul nervos.

 

  Masajul chiropractic se utilizează nu doar în patologiile coloanei vertebrale. Acest masaj este util în tratarea a foarte multe tipuri de afecţiuni, dintre care enumerăm doar câteva:

 

- afecţiuni ale coloanei: spondiloze, dureri lombare, poziţii incorecte a coloanei (cifoze, scolioze, lordoze), reumatism etc.;

- insomnii, stres, migrene, ameţeli, oboseală cronică, instabilitate emoţională, depresii. În aceste tipuri de afecţiuni masajul termic şi-a dovedit eficacitatea înaltă prin calmarea stării psihice şi relaxarea musculaturii încordate;

- tulburări endocrine: suprarenale, tulburări de menopauză, disfuncţii sexuale (impotenţă, frigiditate) etc.;

- afecţiuni circulatorii: hipo şi hipertensiune, ateroscleroză, sindromul mâinilor şi picioarelor reci, dureri de picioare etc.;

- recuperarea parezelor în urma unui accident cerebro-vascular, slăbiciune musculară etc.

      

 ”Pacienţii trebuie să fie foarte bine selectaţi de către medici, deoarece problemele acute (durerile violente, traumatismele vertebromedulare etc.), herniile de disc, problemele oncologice nu pot fi tratate cu acest tip de masaj. Acest aparat este indicat, în primul rând, persoanelor cu probleme cronice. Durerile la nivelul toracelui, gâtului şi şalelor sunt indicaţii directe pentru utilizarea acestui tip de masaj. Principalele efecte terapeutice ale masajului termic sunt combaterea durerii cronice, relaxarea musculară şi restabilirea pe cât de posibil a poziţionării corecte a coloanei vertebrale”, a adăugat dr. Galina Moraru.

 

Efectul de acupunctură şi presopunctură

 

    Prin apăsarea, încălzirea şi emiterea de raze infraroşii speciale asupra punctelor de acupunctură situate de-a lungul coloanei vertebrale se obţine o ameliorare a organelor interne bolnave precum şi o accelerare a revenirii organismului după convalescenţă.

 

    Presopunctura este o metodă de masaj care are ca scop decontractarea nervilor şi corectarea aliniamentului şirei spinării. Această stimulare permite corpului să îşi reia ritmul lui natural.

 

Efectul de masaj

 

    Rolele de jad interne masează automat corpul, de la baza capului, continuând cu şira spinării şi membrele inferioare, până la tălpi. În acest fel se relaxează muşchii, eliberând tensiunea din întreg corpul. Masând nervii situaţi de-a lungul coloanei, se întăreşte rădăcina acestora şi se înlătură durerea, se relaxează muşchii şi se stimulează tot organismul.

Terapia cu pietre de jad încălzite

 

    Conform medicinii orientale tradiţionale, jadul este bine cunoscut pentru vindecarea organelor bolnave şi eliberarea corpului de toxine. Pietrele de jad încălzite până la 70 grade Celsius degajă energie sub formă de raze infraroşii care pătrund în corpul omenesc atingând organele interne, precum şi o serie de nervi situaţi de o parte şi de alta a fiecărei vertebre din şira spinării, care sunt conectaţi cu toate organele din corpul nostru. Terapia cu pietre de jad încălzite a fost utilizată din cele mai vechi timpuri în China. Aceste pietre amplifică şi îmbunătăţesc efectul masajului, ajutând corpul să se relaxeze şi să se vindece. Beneficiile căldurii emanate prin radiaţii cu infraroşii ajută la o mai bună circulaţie a sângelui şi la o relaxare generală a corpului.

 

Folosirea patului de masaj termic cu pietre de jad are o serie de efecte benefice asupra corpului nostru, dintre care amintim:

detoxifierea organismului;

eliminarea durerilor de spate şi a spasmelor musculare, precum şi ameliorarea artritei;

îmbunătăţirea circulaţiei sanguine;

eliminarea ţesutului adipos excesiv;

eliberarea organismului de tensiune, anxietate şi stres;

stimularea sistemului limfatic pentru eliminarea toxinelor;

stimularea sistemului imunitar;

îndreptarea vertebrelor şi întinderea coloanei vertebrale;

corectarea ţinutei fizice.

 

Masajul gâtului

 

    Este făcut de o rolă specială de jad pentru masarea gâtului care este proiectată pentru a urma curba cervicală, a stimula sistemul nervos şi a permite o relaxare musculară în această parte a corpului.

 

Masajul spatelui

 

    Proiectarea specială a pietrelor de jad utilizate (extra late, mari şi cu iradiere la temperatură ridicată) este adecvată masajului pe toată suprafaţa spatelui, incluzând regiunea lombară. Acest tip de masaj diminuează tensiunea musculară a coloanei şi oboseala, producând un efect de confort maxim şi stare de relaxare.

 

Masajul abdominal

 

    Rolele de jad se mişcă pe regiunea abdominală şi pelviană, producând o senzaţie de bine, ameliorând funcţiile intestinale şi alinând durerile menstruale şi pelvico-abdominale.

 

Masajul trebuie să fie combinat cu alte metode de tratament

 

    Unii oameni scapă de durere prin masaj, acupunctură, folosind tehnici de management a durerii sau alte tratamente alternative. Anumite tratamente dau rezultate la unii pacienţi, iar la alţii nu. De accea, pacientul trebuie să încerce mai multe tratamente pentru a descoperi care e cel mai eficient.

 

    „Trebuie să menţionăm că masajul nu poate fi utilizat ca metodă unică de tratament. Masajul cu pietre de jad are efect maximal când este utilizat în complex cu tratamentul farmacologic, kinetoterapeutic etc. Pacienţii nu trebuie să creadă că acest tip de masaj le va rezolva toate problemele de sănătate. Masajul contribuie la ameliorarea stării de sănătate şi la îmbunătăţirea calităţii vieţii”, ne-a spus dr. Galina Moraru.

 

    Durata tratamentului se stabileşte de către medicul specialist. O procedură de masaj poate dura de la 15 minute până la 40 de minute. Sunt indicate în total de la 5 pînă la 12 proceduri pentru o cură completă de tratament.

 
, Powered by Joomla!; Joomla templates by SG web hosting